Silent disco

Silent disco: het stille feestje met een luid succes

Stel je voor: een dansvloer vol energieke mensen, allemaal swingend op het ritme van... stilte? Welkom in de wonderlijke wereld van de silent disco, waar de beats door de koptelefoons razen en de rust in de ruimte blijft hangen. In dit artikel onthullen we het geheim achter het groeiende fenomeen van silent disco's en hoe jij dit als jouw volgende feestelijke troef kunt inzetten.

Silent disco
Silent disco: het stille feestje met een luid succes

Inhoudsopgave

De voordelen van een silent disco

Bij een silent disco wordt de muziek via koptelefoons gestreamd. Dit maakt het mogelijk om muziek te luisteren zonder dat je buren of omwonenden last hebben van geluidsoverlast. Bovendien is een silent disco geschikt voor elk type evenement, van een klein feestje in de tuin tot een groot bedrijfsevenement.

Silent disco
De voordelen van een silent disco

De veelzijdigheid van muziekkanalen

Silent disco heeft nog een groot voordeel, je kunt namelijk 3 muziekstijlen tegelijkertijd afspelen. Een silent disco koptelefoon heeft 3 kanalen, elke gebruiker kan zelf schakelen tussen deze 3 kanalen, dit geeft de koptelefoon aan middels de kleur van de oorschelp.

Persoonlijk feestgenot: iedereen z'n eigen beat

Als je 3 zenders hebt kun je bijvoorbeeld op zender/kanaal 1 een meezingers medley opzetten, op zender/kanaal 2 bijvoorbeeld een 70’s en 80’s playlist en op zender/kanaal 3 weer iets totaal anders. Zo kun je in een ruimte met bijvoorbeeld 30 personen allemaal tegelijkertijd op de dansvloer staan en genieten van je eigen favoriete muziek. 

De silent disco als jouw feestelijke redder

Vier jij dit jaar je verjaardag en sta je ieder jaar weer als een soort dj naast de stereo installatie de verzoekjes van alle vrienden en familie  n te voeren op je iPhone, dan is een silent disco set jouw grote redder. Je kunt bijvoorbeeld een playlist vooraf klaarzetten op je laptop, de kabel van zender 1 steek je dan gewoon in jouw laptop. De tweede zender verbind je met een oude MP3 speler of met je iPad en de derde zender leg je gewoon op een tafel voor de verzoekjes, iedereen kan lekker zijn eigen telefoon inprikken en zelf een verzoekje afspelen.

Kiezen voor kwaliteit: het geluid van silent disco

Er zijn dus vele redenen om te kiezen voor een silent disco set i.p.v. een traditionele installatie. Een vaak gehoord argument is dat sommige mensen toch echt liever “goed” geluid hebben, maar ook dat zal je verbazen. De bassen van de hoofdtelefoons zijn erg goed, wij verhuren het merk Event Technologies (it is de basis van een koptelefoon die meer voor komt maar dan met een betere woofer. Waardoor de hoge tonen en de lage tonen mooi door komen en er een goede bass aanwezig is als je een dansnummer aan zet.

Veelzijdig inzetbaar op feesten, beurzen en congressen

Je kunt een silent disco set niet alleen gebruiken voor een feestje maar de hoofdtelefoons worden ook vaak gebruikt voor op een beurs of congres, handig als de gasten bijvoorbeeld Engels, Spaans en Nederlands sprekend zijn, iedereen kan dan het promo filmpje in zijn eigen taal afspelen of tijdens een live congres kan er zelfs live vertaald worden middels de hoofdtelefoons.

Hoe werkt een silent disco?

Een silent disco set bestaat uit 1, 2 of 3 audiokanalen, die elk een andere muziekstijl kunnen afspelen. De gasten kunnen kiezen welk audiokanaal ze willen beluisteren door een koptelefoon met op hun hoofd te zetten en met een knopje aan te zijkant te schakelen naar het gewenste kanaal, dit kun je uiteraard gedurende de activiteit zo vaak wisselen als je zelf wilt. De koptelefoons zijn voorzien van een batterij, die ongeveer 8 uur meegaat.

Silent disco koptelefoons van Event Technologies
Silent disco koptelefoons van Event Technologies

Kies je aantal koptelefoons en zenders

Als je een silent disco set huurt kun je ieder gewenst aantal koptelefoons kiezen, standaard zit er bij elke set 1 zender maar het leukste is natuurlijk om er 1 of 2 extra zenders aan toe te voegen. Als je er 1 extra zender bij huurt heb je 2 kanalen en huur je er 2 extra zenders bij dan heb je 3 kanalen te benutten. Elke gebruiker kan dus zelf schakelen tussen deze 3 kanalen, dit geeft de koptelefoon aan middels de kleur van de oorschelp.

Een kanaal voor elke smaak: diversiteit op de dansvloer

Als je 3 zenders hebt kun je bijvoorbeeld op kanaal 1 een Meezingers medley opzetten en op kanaal 2 bijvoorbeeld een 70’s en 80’s playlist en op kanaal 3 weer iets totaal anders. Zo kun je in een ruimte met bijvoorbeeld 30 personen allemaal tegelijkertijd op de dansvloer staan en genieten van je eigen favoriete muziek. 

Van polonaise tot Macarena met silent disco

Als je kiest voor een set met 3 zenders wordt het sowieso lachen, gieren brullen, hoe grappig is het dat de ene groep de polonaise loopt, terwijl je zelf naar Queen luistert en de derde groep springend om ziet draaien en hoort roepen “Heeeee Macarena”.

Hoelang gaan de koptelefoons mee?

De koptelefoons hebben een accu duur van tenminste 8 uur, in de praktijk gaan ze langer mee maar we houden rekening met een batterij die na 2 of 3 jaar wat af zou kunnen nemen. Er zijn echter al veel klanten die de koptelefoons tijdens een 12 uur durend feest hebben gebruikt.

Wat is het bereik van de hoofdtelefoons?

Het bereik varieert van 50 tot 250 meter. 50 meter is dan in een gebouw met muren er tussen en 250 meter is in een grote ruimte. In een weiland of op een festival terrein haal kun je zelfs uitgaan van een groter bereik.

Is het makkelijk aan te sluiten?

Ja zeker, hoewel er veel grotere sets naar festivals gaan worden er nog steeds meer kleinere setjes verhuurd voor bruiloften, verjaardagen of tuinfeestjes, je sluit een zender met bijbehorende aux kabel binnen 10 seconden aan op een laptop, telefoon of tablet.

Kan ik een silent disco set aansluiten op een dj-set?

Ja je kunt de silent disco zender ook aansluiten op een dj-mixer of een audio mengpaneel. Je sluit de Zender dan aan op de master uitgangen waar je normaal gesproken de speakers op zou aansluiten. Je kunt op een mengpaneel dus altijd maar 1 zender aansluiten.

Wil je onze silent disco set aansluiten op een ander apparaat dan een laptop/tablet met AUX kabel? Geef dit dan gerust aan ons door, we leveren dan kosteloos de juiste kabels mee voor het aansluiten op jouw Pioneer dj-set of bijvoorbeeld op jouw geluidsmixer/mengtafel.

Zijn er silent disco sets volledig op accu?

De koptelefoons werken natuurlijk op accu maar de standaard meegeleverde zender heeft wel een voedingskabeltje die op een stopcontact met worden aangesloten. We hebben overigens ook volledige accu systemen, hierbij is de silent disco zender ook op accu. Handig als je een feest wilt geven op het strand of een Yoga cursus in het bos. Ook kun je dit systeem gebruiken voor een stadswandeling of rondleiding door bijvoorbeeld een museum. We hebben er wat minder van dan van onze standaard zenders maar als je dit even aan ons vraagt leveren we je kosteloos i.p.v. een reguliere zender een zender op accu mee.

Silent disco sets

We bieden koptelefoons aan in verschillende pakketten, zo kun je kiezen of je 5 koptelefoons wilt huren of toch liever 5.000 koptelefoons. En je kunt kiezen of je wél of geen extra zenders wilt mee huren. Huur je géén extra zender mee dan zit er standaard al 1 zender bij de set en kun je dus met alle koptelefoons maar naar één kanaal beluisteren. Je kunt daarnaast kiezen voor een set met 1 extra zender of een set met 2 extra zenders dus totaal 3. Reserveer nu door ons contact formulier in te vullen.

Silent disco sets
Silent disco sets

Silent disco verhuur pick up point service

Als je een silent disco set huurt bij ons kan je kiezen voor 2 logistieke systemen:

  1. Je kunt je silent disco set ophalen op een van de 3000 pick up points in Nederland, we leggen het krat met koptelefoons dan al ruim voor de huurdatum voor je klaar en de werkdag na de huurdatum lever je hem zelf weer in. Je kunt dit doen op een moment dat voor jou goed uitkomt en kunt op de dag van inleveren zelf kiezen op welke van de 3000 punten je het wilt inleveren.

  2. Onze silent disco verhuur gratis bezorg en haalservice aan huis. Kun je overdag makkelijk thuis blijven of huur je zakelijk en is er altijd iemand aanwezig onder kantoor uren (08:00 – 17:00), dan bezorgen we de set kosteloos bij je thuis op kantoor en halen we hem hier ook weer op. Niks geen retourslabel van een postbedrijf zoals DHL of POST NL maar de chauffeur meldt zich aan de balie of aan jouw voordeur de werkdag na gebruik en je overhandigd hem het krat.

Waarom huur je bij Silentdiscosethuren.com?

Silentdiscosethuren.com is een bedrijfsonderdeel van Verhuurwinkel.nl, Verhuurwinkel.nl is een van de meest service gerichte verhuurbedrijven met een behoorlijke staat van dienst. We hebben vaste klanten als Ikea, H&M, AEGON, KPN, AstraZenexa, de Nederlandse Spoortwegen, Deloitte, PicNic diverse gemeenten, ministeries en overheidsinstanties.

Silent disco Google reviews
Silent disco Google reviews

Om het aanbod voor onze particuliere klanten duidelijker te maken en alle informatie over het thema silent disco gecentreerd te houden op één website is dit een specialisatie tak van Verhuurwinkel.nl. Vraag maar eens rond in je omgeving, zoek ons eens op via de social media kanalen of ga eens op internet opzoek naar onafhankelijke review sites. Bijvoorbeeld onze reviews op Google zelf of op de niet door ons aangemaakte pagina op Trustpilot maar ook vergelijkingssite Huren.nl en vele andere plekken naast onze eigen website waar je onafhankelijke reviews kunt vinden die je zullen overtuigen!

Conclusie: de kracht van stilte op de dansvloer

Silent disco's zijn een stille revolutie in de evenementenwereld, een perfecte oplossing voor geluidsbeperkingen en muzikale diversiteit. Ze bieden een persoonlijke ervaring terwijl ze toch een gemeenschappelijke sfeer creëren. Met meerdere muziekkanalen vermaken ze een breed publiek zonder de buurt te storen. Deze flexibele en hilarische vorm van entertainment is ideaal voor elk evenement, groot of klein. Silent disco's winnen terecht aan populariteit; ze zijn een stille maar krachtige manier om mensen samen te brengen.

Veel gestelde vragen

FAQ

Laten we eens verder ingaan op enkele veelgestelde vragen.

Wat is een silent disco en hoe werkt het?

Een silent disco is een evenement waarbij mensen dansen op muziek die wordt afgespeeld via draadloze koptelefoons in plaats van door luidsprekers. Elke deelnemer krijgt een koptelefoon met de mogelijkheid om tussen verschillende muziekkanalen te schakelen, vaak aangeboden door verschillende dj's.

Kan ik mijn eigen koptelefoon meenemen naar een silent disco?

Meestal niet, omdat de koptelefoons die worden gebruikt speciaal zijn ontworpen om meerdere kanalen en frequenties te ontvangen die de dj's uitzenden. De organisatoren van het evenement voorzien in deze koptelefoons om ervoor te zorgen dat iedereen de muziek helder en synchroon kan horen.

Wat gebeurt er als ik tijdens een silent disco de koptelefoon afzet?

Zonder de koptelefoon hoor je waarschijnlijk alleen het geluid van dansende voeten en de zachte geluiden van deelnemers die meezingen of praten. Het biedt een unieke ervaring van een rustige omgeving, terwijl iedereen toch danst op de muziek die via hun koptelefoons speelt.